Select Page

Benefiet diner op 10 oktober 2019 ten bate van het vluchtelingenkamp Kara Tepe op Lesbos

(klik op een foto om ook de rest te zien)

Wat was het een bijzondere avond! Wij , Juul, Cilia, Femke, Jeroen, Marjolein, Martin, Rita en Siska waren blij om hier zoveel mensen te zien. Zoveel mensen die zich op een of andere manier verbonden voelen met onze reis, onze missie naar Kara Tepe. Familie, vrienden, collega’s, relaties…geweldig.

Toen wij in maart van dit jaar contact zochten met de organisatie Because We Carry om te vragen naar de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, kregen wij te horen dat we meer dan welkom waren. Deze organisatie, die als motto heeft: #niet lullen maar poetsen, werkt met teams van 7of 8 vrijwilligers die elke week wisselen. Er zijn zoveel mensen betrokken bij dit drama op Lesbos, dat ze ook daadwerkelijk elke week een nieuw team hebben. Maar we hoorden ook dat het de bedoeling is dat elk team €8000 inzamelt. Dit geld wordt die week dat het team er zit, gebruikt voor het ontbijt van de bewoners. Jeetje, €8000, zeiden wij tegen elkaar. Hoe krijgen we dat in godsnaam bij elkaar. Je vertelt er over aan familie en vrienden, je meldt het op je werk, je gaat social media op…en je denkt aan de organisatie van een benefiet diner. En kijk naar de foto’s en zie hoeveel mensen hier geweest zijn. Welgeteld 92 personen!

Die €8000, waar wij zo tegen op zagen, kan ik zeggen hebben we gehaald. Sterker nog, we hebben veel meer gekregen! Gedurende de afgelopen weken hebben we regelmatig ons streefbedrag bijgesteld. We begonnen met €8000, toen werd het €12.000, €15.000 en nu hebben we het gewoon op €20.000 gezet! Het extra geld komt op dit moment heel erg van pas.

In de tijd tussen onze aanmelding bij de organisatie Because We Carry (maart van dit jaar) en nu, is er heel veel gebeurd op Lesbos. Het aantal vluchtelingen dat opgevangen wordt in de kampen is enorm gestegen. Er is een tekort aan van alles. Bijvoorbeeld aan slaapzakken. Mensen komen in zulke grote aantallen op dit moment aan op Lesbos, dat er een tekort is aan van alles. BWC heeft van uw donaties inmiddels 300 slaapzakken lokaal op Lesbos gekocht. Zo zijn we steeds met hen in contact over de inzet van het door ons ingezamelde geld.

Hoeveel geld we inmiddels hebben opgehaald kunt u volgen op onze donatie pagina.

Het is echt geweldig om te merken hoeveel mensen ons willen helpen en niet alleen met geld: bijvoorbeeld iemand die aanbiedt om foto’s te maken van ons team, die we kunnen gebruiken voor de promotie, iemand die de flyers maakt, iemand die de website bouwt en onderhoudt, een werkgever bij wie je onder andere de flyers mag printen en uit wiens glazen we deze avond konden drinken, de groothandel die ons de aankleding van de eetzaal schenkt, de Brabantse brouwer die het gratis bier komt brengen, de supermarkt die op de kleintjes let en ons de bloemen schenkt, maar ook mensen die ons de afgelopen maanden op allerlei manieren in woord gesteund hebben bij onze activiteiten. En voor het diner mochten we gebruik maken van de eetzaal bij de Arte groep. Arte heeft maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Wij zijn dan ook zeer dankbaar dat we voor ons benefiet diner gebruik konden maken van deze mooie locatie.

En niet te vergeten de mensen die gedurende het diner aanwezig waren om ieder een mooie avond te bezorgen. De muzikanten Mahboobeh op trom, Barakat Mansour zang en Damir Mumini op gitaar.

We hebben geluisterd naar Marga Vermeulen. Zij is al een aantal malen in Kara Tepe geweest als vrijwilligster en zij heeft ons verteld over haar ervaringen.

En laten we eerlijk wezen, we waren hier natuurlijk ook om lekker te eten! We hebben mogen genieten van de kookkunsten van de kok vanavond: OMAR SBEINI. Omar vluchtte in 2015 uit Syrië vanwege de oorlog. Binnen drie jaar maakte hij zijn droom waar met een eigen cateringbedrijf en kookstudio in Vught. Zijn vakmanschap heeft hij belangeloos ingezet voor het heerlijke buffet.

DANK JULLIE WEL!